20 april 2007

50-talspromenadFörra helgen på väg till simskolan passarade vi Högsbo och Axel Dahlströms torg. Området är fullt av snygga 50-talsdetaljer och byggnader och på torget finns ett ståtligt höghus som var bland de högsta i Europa när det byggdes 1957. Att de sen vräkte folk och rev en massa egnahemstorp och kolonistugor för att kunna byggda den här 50-talsdrömmen är en annan historia...

7 kommentarer:

Mattias sa...

Du borde promenera mer i Högsbo. Ring mig så skall jag köra en guidad visning, med lite skön lokalhistoria :-)

fingerspitz sa...

Jag funderade på om du skulle få skriva texten till bilderna men det blev aldrig så, kanske en annan gång.

JULIE K sa...

Ja det er roligt at se bygninger och utsmykkning från olika epoker. Bara synd med den historien om alla torp och stugor som forsvant. For många år senn ville dom riva en bydel her i Trondheim som bestod av gamla arbeterboliger. Dom skulle bygga veg her osv. Massiva protester og bydelen fikk stå kvar. Den er nu den populæraste delen av stan, men sina gamla hus og atmosfære.

Hemmarikets Charlotte sa...

Många 50 talsmiljöer är vackra tycker jag. Enkla rena linjer och milda färger. 80 tal är mycket fulare tex...

anneli sa...

Oj, så snyggt! Jag gillar 50-talsarkitektur, den är så ren och oinställsam. Väldigt fint att få följa med på din promenad:)

Lykke sa...

Kul att se min barndoms kvarter med nya ögon. När jag varje dag gick förbi frisören eller mosaiken vid torget såg jag aldrig det vackra eller spännande i formerna eller färgen. Bara ett trist förortstorg. Men tiden har tydligen förändrat mina ögon för på dina bilder ser det vackert och spännande ut. tack

fingerspitz sa...

Julie K: skönt när protesterna ger resultat.

hemmariket: kan bara hålla med

Anneli: bara roligt att få sällskap

lykke: torget har ju även sina mindre fina sidor men detaljerna är vackra, kul att jag fick visa dig dina barndomskvarter.