26 januari 2008

Saklördag

Nu är det visst helg igen, det blir inget kolonibesök den här veckan men här är några bilder från förra helgen. Här fins det lite fler bilder. Snapsglasen har tjejerna fått ta över och så funkar de ju så bra till småblommor.

Brevlådan kommer från min mammas hus och den satt kvar i trapphuset tills för bara några år sedan. Nu passar den så bra till teckningar och hemliga lappar.

Mammas hus och kolonin är byggda nästan samtidigt, hennes byggdes -36 och jag tror att kolonin blev klar något år tidigare. Och även om husen är väldigt olika så passar hennes gamla saker väldigt bra hos oss. Hon har till exempel lovat oss att få ta över gamla köksbeslag och annat som hon har sparat under årens och renoveringarnas lopp. Tack mamma!

Vårt hyreshus är förresten också från 30-talet... jag ser ett mönster.

4 kommentarer:

Lantlivs Anna sa...

Hus från 30-talet har något speciellt över sig, vad vet jag inte men man trivs i dem. Jag har bott i MASSOR av lägenheter och jag har trivts allra bäst i de från 30 och 50-talen. Nu bor jag i ett 60-tals hus och fy för den lede vad fult och lådlikt det är... Ha en go helg du och familjen!

Lotten sa...

Vad fina bilder du har... både här och på Flickr ;-) 30-tals hus och grejer med för den delen är härliga tycker jag med.... men jag gillar ju i och för sig det mesta ;-)
Ha en skön helg! Kram Lotten

birgi sa...

Vilken TUR att din mamam varit klok och sparat gamla saker.
/B
www.lyckligagatans.blogg.se

fingerspitz sa...

anna-karin: 60-talet kan ju ha sin charm men då ska det nog vara villor, fast visst har ni lyckats få bort lite av lådkänslan!?

lotten: tack!

birgi: ja det kan ha sina fördelar att vara en samlare