10 maj 2007

Stadshuset hemmavid

Min mamma jobbar i ett riktigt fint hus, utifrån ser det kanske inte så särskilt ut men inne är det fullt av snygga detaljer. Stadshuset i Borås började byggas i oktober 1953 och inflyttning skedde successivt under hösten 1956. Invigningen var 16 februari 1957. Huset är ritat av stadsarkitekterna Harald Ericson och Roland Gandvik.Utanför står statyn Folktalaren av Sven Lundquist, visst är hon söt den lilla flickan som har fått följa med sin pappa och lyssna.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Snygg interiör och skulptur! Hoppas att den bevaras så fin som den är nu!

anneli sa...

MYCKET vackert hus! Gillar verkligen panelväggen vid receptionen och mässingsbokstäverna. Statyn däremot tyckte jag vid första anblicken hade något leninistiskt över sig, men när du beskriver den ser jag den med andra ögon. Jag har nog lite svårt för det där med fanor.
Tycker inte att det har något positivt symbolvärde längre och jag är förundrad över varför arbetarrörelsen fortfarande kånkar omring med dem.

Lotten sa...

Urfin arkitekttur och underbara detaljer som panelen vid receptionen, ljusinsläppet uppe i taket, marmorgolven.... Hoppas verkligen att det bevaras!