16 april 2008

Mer från gårdagenJag hör inte till de som har tålamod att virka mormorsfiltar. Istället har jag letat lite på loppisar men inte hittat några och de som jag har hittat har varit alldeles för dyra, luktat helskumt eller varit trasiga på något sätt. Fast Maria visst fanns det en sån här filt i huset i skogen?

Men så i går hittade jag den här fina filten på Myrorna och till alldeles lagom pris dessutom. Ännu mer lycka i solskenet. Den blommiga muggen fanns också på Myrorna och jag kunde bara inte låta bli den, även fast det bara fanns en. Jag tror att den blir bra som temugg i kolonin.

Och så tillsist lite bilder på mina nyklippta tjejer. Storasyster har pratat ett tag om att hon vill ha page och igår fanns det tid över. Saxen åkte fram och storasyster blev väldigt nöjd. Lillasyster å andra sidan vill ha hår ända upp till taket, så hon blev bara lite ansad.

8 kommentarer:

Annika sa...

Fint! Och härlig filt, även om du nu har fuskat och inte virkat den själv ;) Nej men skämt åsido - det är ju toppen att såna gamla skatter, som någon lagt ned så mycket tid på, kommer till glädje för andra!

Soffy sa...

Bra fyndat! Jag gillar att virka rutorna, men inte att sy ihop dem sen...
Din lilla tjej har så söt frisör så jag bara sitter och ler fånigt!Som Christofer Robin!

PetraO sa...

Nämen vilket fynd - mormorsrutor är vackra!

sandra sa...

grattis! såg den hänga på ett balkongräcke igår när jag gick mot mariaplan ;)

Hanna-Sofia sa...

Så mycket fina fynd du gör!

LG sa...

Jag räddade lyckligtvis en liknande filt när vi rensade ur mormor och morfars hus för några år sedan. Min filt är en riktig mormorsruta eftersom den är gjord av mormor... Ting som kan älskas länge och av flera blir mycket värt.

I övrigt är din blogg ett bra sällskap till morgonkaffet på jobbet. Det ger lite perspektiv till det instängda liv jag lever på vardagarna.

Härligt!!

Sextiotalsvillan sa...

Jo, visst fanns det en sådan filt. Men jag tror att den numer bor på Sjöbo och har gjort i några år...

Kram och tack för kolonibesöket! Fick bli en sväng om Bagaren & Kocken på hemvägen :)

Maria

Maria sa...

Hej!
Jag har ju köpt två mormorsfiltar på Tradera och jag har tvättat upp dem i såpvatten (för hand) så att de blev fräscha och fina igen. Din filt ser ju ut att vara i nyskick!