02 april 2008

Påse
Inspirerad av HDKs projekt Länge leve påsen! har jag nu sytt mig en egen påse av det fina elefanttyget. Fast sen har jag ett behov av att fodra alla påsar och väskor som jag syr så den blev lite klumpig i handtagen. Men nu vet jag ju att det går att sy plastpåsepåsar.


---

Tack för stödjande och snälla kommentarer. Ni är bra!

13 kommentarer:

Anonym sa...

Så söta elefanterna var där! Och om du tycker det blev lite klumpigt upptill, så passar det ju till dina påsdjur,som ju inte är världens smidigaste varelser - men väldigt charmiga! Tänk att bara kunna sätta igång och verkställa en sy-idé och så blir det den grejen i sinnevärlden...Beundrar - och avundas lite - den förmågan hos dig, sonhustru!

Var just i dag en artikel i lokalavisan här med en apell om att använda sina egna "långsiktiga" alternativtygpåsar i stället för de energislukande massorna av plastvarianten, som är den allenarådande i det här nabolandet.

Kvällskram till dig i dag också!

Anne (anness) sa...

Vilken fin en du sytt! Tänk om fler kunde sluta köpa plastpåsar. Och vem vill inte ha en sådan snygg tygpåse istället för konsums hemska påse.

Anna sa...

Ha! Jag har också sytt en tygpåse med en vanlig "hemsk Konsumpåse" som mönster. Men jag använde två väldigt kraftiga tyger, typ markisväv (yttertyg) och grovt linnetyg (foder), vilket INTE är att rekommendera. Fick raseriutbrott vid maskinen mer än en gång. Och jeansnålarna knäcktes på löpande band. Får prova igen men med två tunna bomullstyger/ alt. ett enkelt tyg istället.

PetraO sa...

Skitsnygg kasse - och mycket bra idé i detta konsumtionssamhälle (som jag tyvärr ibland är en del av)

Lotten sa...

Underbar kasse du har sytt! Nu blir jag ju sugen på att pröva jag med ;-) Använde du en vanlig plastpåse som mall eller?

Vad fint skrivet om din sorg av en frånvarande pappa. Jag sörjer oxå att mina barn inte får träffa sin morfar men det går inte riktigt att jämföra med din eftersom min pappa dog för snart 6 år sedan. Jag tror att det är lättare att bearbeta en sådan sorg än din eftersom din pappa lever men inte är närvarande...... Svårt.

Kram till dig! Lotten

"Infing" sa...

Vilken härlig kasse! Är det gamla tyger? Ser ju betydligt roligare ut än en ful plastpåse!

En fördel med plastpåsarna från affären är ju att man slänger soporna i dom, annars får man ju ändå köpa påsar till det.

Ha en bra helg!
/Carina

Annika sa...

Superfin och miljövänlig! Vi har problemet nu att det går åt så himla mycket plastkassar till att slänga blöjor i, så ibland måste man ta plastpåse på Ica bara för det...

Anonym sa...

Vad fin den blev. Bra att tyget kom till användning.
Längtar redan efter tjejerna. Krama
dom från mormor.

Du får också en stor.
Ha en bra helg (på jobbet)

Veras hem sa...

Vad fin den blev!
Gillar tyget mycket! Har sett den tidigare och undrar var det kommer ifrån?

p.s skriver sällan, men kollar desto mer, tycker mycket om dina bilder d.s

meselda sa...

Allt går (att sy) bara min vill tillräckligt :)
Den påsen var jättefin,önskar jag kunde sy likadant själv.
Men har iaf slutat använda plastpåsar,både av miljöskäl och att de är helt omöjliga att få upp.

Making it lovely sa...

Vilka fina påsar du har sytt, jag lämnade symaskinen till min mamma när jag flyttade till Singapore, annars hade jag nog sytt mer, who am I kidding:-)

Anonym sa...

Så fin! Elefanter blir man glad av! Jag har också sytt lite i helgen,ett enkelt hjärta i två glada färger.

Anonym sa...

Du är så välkommen. När kommer flyttlasset?